in opdracht

Sinds 2002 maak ik, naast de projecten die ik zelf ontwikkel en regisseer, ook films en foto’s in opdracht. Van 2004 tot 2017 doceerde ik film en montage bij de stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam.

Camerawerk deed ik zowel voor enkele documentaires en reportages als voor registraties van voorstellingen en evenementen van onder meer Nationaal Theater, Hotel Modern, North Sea Jazz, Berlage Instituut en Arminius.

De hele productie, van scenario en camerawerk tot aan montage en afwerking, deed ik in opdracht van verschillende organisaties in de culturele en maatschappelijke sector, zoals Cordaan, Nederlands Fotomuseum, Into the Great Wide Open, Vereniging Samenwerkende Universiteiten, Wereldomroep en Nieuwe Muziek Zeeland. Maar ook in verschillende samenwerkingsverbanden, en voor diverse bedrijven.

Recent deed ik het camerawerk en de montage van een serie interactieve online voorlichtingsfilms voor aanstaande ouders in opdracht van dr. Sylvia Nossent van Babywerk.

Ik ben sterk in ongedwongen maar precieze observaties, en ben in mijn aanpak zowel inventief, praktisch als doordacht.

Enkele voorbeelden:

Vrienden in de oorlog – Piet Muizer vertelt

In het kader van het project Verhalende Oorlog vertelt oud-onderwijzer Piet Muizer op basisscholen zijn verhaal over zijn vriendschap met Jopie en hoe Jopie verdween. In opdracht van SKVR en Speeltuin Hillesluis filmde ik hoe Piet zijn verhaal vertelt op de school waarop hij tijdens WOII samen met Jopie zat. De kinderen luisteren ademloos. (35 min, 2014). Vertoning op diverse basisscholen en tijdens herdenkingen (2014-2019).

Sons of Art

Camerawerk voor documentaire over het Rotterdams Jongenskoor; regie Wendelien Voogd; 47 min. RTV Rijnmond (2007) , International Film Festival Rotterdam 2008, selectie Regiodoc 2008 , Hollanddoc.nl.

Grote Kerk Veere

Documentaire over de verbouwing van de Grote Kerk in Veere tot een concertpodium (38 min, 2004). In opdracht van Nieuwe Muziek Zeeland. Muziek van Lorre Lynn Trytten. Vertoning dagelijks in Grote kerk Veere (2004-2005).

Tegelijkertijd

Documentatie kunstproject in samenwerking met Caroline Passenier (2’38 min, 2004). Vertoning in Ruimte Caesuur, Middelburg (2004).