Voor de start met mijn studie autonome beeldende kunst in 1998 aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam was ik zes jaar advocaat bij een sociaal advocatencollectief, waar ik mij had gespecialiseerd in vreemdelingen- en arbeidsrecht. Daarna was ik enige tijd redacteur bij een dagelijks tv-programma.

Mijn vertrek van de kunstacademie in 2001 markeerde mijn start in de kunstensector als zelfstandig filmer/kunstenaar. Naast opdrachtwerk en het geven van cursussen maak ik vrij werk: van documentaires en korte fictiefilms tot installaties met foto- en videoloops. De vragen die ik mezelf stel zijn vaak filosofisch getint, en dat weerklinkt in mijn werk. Ik ben eerder geneigd een abstract idee te willen vormgeven dan een sluitend verhaal te vertellen.

Dieren spelen vaak een belangrijke rol, omdat zij voor mij model staan voor de directe ervaring. Juist de directe ervaring kan je als individu een gevoel van verbondenheid met de wereld geven. Als mens maak je niet alleen deel uit van de mensheid, maar ook van de gehele natuurlijke wereld, waarin eenzelfde watermolecuul onderdeel kan uitmaken van een onweersbui en niet lang daarna van het sap van de sinaasappel die je bij je ontbijt nuttigt.

Ik ben gefascineerd door het spanningsveld tussen het (van buitenaf) kijken naar de dingen en de (innerlijke) ervaring.

Voorjaar 2017 rondde ik Parallelweg af, een documentaire over ambacht en tijdelijkheid, waar ik in 2008 de eerste opnames voor maakte. En in September 2017 rondde ik een Master Kunsteducatie aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten af, met een onderzoek naar de rol van het onbewuste bij de beoefening van kunst en wetenschap. Een samenvatting van het verslag daarvan leest u hier. Het verslag zelf is te vinden in de databank van het Landelijk Kenniscentrum Cultuureducatie.

In 2018 werk ik aan Objects of Experience, een artistiek onderzoek aan de hand van het begrip Umwelt, aan Van draaiers en dromers, een korte documentaire over de wereld van het Rotterdamse draaiorgel en samen met Kitty Pouwels aan Huis van woorden, een multimediale literaire productie.