Voor de start met mijn studie autonome beeldende kunst in 1998 aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam was ik zes jaar advocaat bij een sociaal advocatencollectief. Daarna was ik enige tijd redacteur bij een dagelijks tv-programma. 2002 markeerde mijn start als zelfstandig filmer met zowel vrij werk als werk in opdracht, het geven van film- montagecursussen en het initiëren van en deelnemen aan projecten.

Mijn vrije werk varieert van documentaires en korte fictiefilms tot installaties met foto- en videowerk. De vragen die ik mezelf stel zijn vaak filosofisch getint. Vooral het spanningsveld tussen het (van buitenaf) kijken naar de dingen en de (innerlijke) ervaring fascineert mij. Dieren spelen daarbij vaak een belangrijke rol, omdat zij voor mij model staan voor de directe ervaring die je als individu een gevoel van verbondenheid met de wereld kan geven.

In September 2017 rondde ik een Master Kunsteducatie aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten af, met een onderzoek naar de rol van het onbewuste bij de beoefening van kunst en wetenschap. Het verslag is te vinden in de databank van het Landelijk Kenniscentrum Cultuureducatie.